DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Zandvoortban még nem tudnak semmit

A Holland Nagydíj sorsa egyelőre bizonytalan, a szervezetők csak annyit tudnak mondani, hogy bármikor is lesz a futam, a megvásárolt belépők érvényesek lesznek.

Az Ausztrál Nagydíj döbbenetes huzavonája után Bahreinnel és Vietnámmal kapcsolatban nem kellett már sokat várnunk arra, hogy az F1 kimondja azt, amit ki kellett mondani, vagyis hogy az eredeti időpontban nem rendezhetők meg a futamok, minimum halasztani kell őket. A szezon jelen állás szerint az eredetileg ötödiknek tervezett helyszínen, május elején, a versenynaptárba most visszatér Zandvoortban indulhat.

zandvoort 2020



Azonban már több más, májusra tervezett eseményt is halasztottak a világban, úgyhogy nem lenne nagy meglepetés, ha a Holland Nagydíj is erre a sorsra jutna. A futam promóterei közleményt adtak ki ezzel kapcsolatban, amelyben egyelőre nem tudtak egyértelmű információkkal szolgálni. Egyelőre annyit mondtak, hogy folyamatosan konzultálnak az F1-gyel és az FIA-val is a helyzetről és hogy annak milyen hatásai vannak/lesznek a futamra.

"Mindez pontosan még nem tudható, de az biztos, hogy egy lehetséges halasztás esetén az összes megvásárol belépőjegy érvényes marad" - tették hozzá azzal, hogy természetesen amint lesznek konkrétumaik, arról is beszámolnak majd.

A csapatok között egyelőre az az álláspont a legnépszerűbb, mely szerint sem Zandvoortban, sem Barcelonában, sem Monacóban nem rendeznek versenyt az eredeti időpontban és majd csak júniusban, Bakuban indul útjára a száguldó cirkusz szezonja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: