DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Melbourne elnézést kért a rajongóktól

Meglehetősen későn, az első szabadedzés kezdete előtt kevesebb, mint két órával fújták le az Ausztrál Nagydíjat, ezért pedig a melbourne-i szervezők úgy érezték, bocsánatkéréssel tartoznak.

Ausztrália egyik leggazdagabb embere Paul Little, akinek érdekeltsége van az Ausztrál Nagydíj helyszíneként szolgáló Albert Parkban is. A Race Fans oldalának elmondta, folyamatos tárgyalás alatt álltak a helyi egészségügyi személyzettel és szerinte simán mentek a dolgok, csak épp későn született meg a döntés.

Eleinte arról szóltak a hírek, hogy az FIA és a Liberty Media arra hivatkozva nem akarja lemondani az Ausztrál Nagydíjat, mert azt csak abban az esetben tehetnék meg, ha 12-nél kevesebb autót tudnának kiállítani a rajtrácsra, ellenkező esetben súlyos szponzori pénzektől eshetnek el.



Aztán 118 perccel az első szabadedzés kezdete előtt megérkezett a hivatalos közlemény arról, hogy nem rendezik meg az Ausztrál Nagydíjat ezen a hétvégén, a hiba épp csak az volt, hogy a rajongók ekkor már órák óta vesztegeltek a kapuk előtt.

Little úgy érzi, emiatt bocsánatkéréssel tartoznak a rajongók felé: „Az Ausztrál Nagydíj részéről szeretnék elnézést kérni a rajongóktól. A csapattagok és a közösség biztonsága és egészsége mindig is az első volt, ahogyan most is az és ez mindig is így lesz.”

„Tudatában vagyunk annak, hogy felelősséget vállaltunk a szurkolóink biztonságáért. Tudtuk, hogy megpróbálnak majd bejutni a kapukon, de mi ekkor még beszélgetéseket folytattunk az egészségügyi személyzettel, ami nagyjából reggel 9-ig elhúzódott. Megértettük a szituáció súlyosságát, de szükség volt még egy egyeztetésre az FIA-val és az F1-gyel” – mondta Little.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: