DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Bahreinről még nem döntött az F1

Chase Carey, a Liberty Media feje szerint egyelőre nem tudják, hogy mi lesz a jövő heti F1-es futammal, azt nem mondják, hogy biztosan törlik. Ugyanez a helyzet Vietnámmal is.

Az Ausztrál Nagydíj törlése után a logika szerint jó eséllyel a Bahreini Nagydíjat is törölni fogják annak ellenére, hogy a nézőket onnan már korábban kitiltották, hiszen a McLaren csapattagjai karanténban lesznek még és a mostani botrány után aligha reális az, hogy egy hét múlva máshol versenyezzen a mezőny. Chase Carey, a Liberty Media feje azonban azt mondja, hogy...

"Most jelenleg itt oldjuk meg a dolgokat Ausztráliában, aztán majd a következő napokban megvizsgáljuk azokat a futamokat, amelyek a közeljövőben várnak ránk, mint Bahrein és Vietnám. További bejelentéseink és döntéseink lesz, hogy hogyan alakul a versenynaptárunk rövid távon. Tudjuk, hogy vannak gondok" - mondta az AFP-nek.

"Elég nehéz jósolni ebben a szituációban, vegyük például az elmúlt öt napot és nézzük meg, hogy ebben az időszakban hogyan változott minden. Megpróbálni megjósolni, hogy hogyan fog alakulni a helyzet később, az szerintem nem reális. Mindenki választ akar, mi is azt szeretnénk, de szerintem nem erőltethetünk válaszolni arra, amire nem tudunk" - folytatta tovább.

Az pedig abszolút megválaszolhatatlan szerinte, hogy a törölt futamokat pótolják-e a későbbiekben. "Szerintem most nincs értelme belemenni feltételezésekbe. Majd hosszabb távon meglátjuk, hogy mi lesz ebből, természetesen mindenki azt reméli, hogy a világ visszatér a normális kerékvágásba."

Vagyis: egyelőre nem döntötték el, hogy mi lesz Bahreinnel és Vietnámmal - előbbi egy hétre van, készülhetünk egy újabb cirkuszra?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: