DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: Valószínűleg nem kellene itt lennünk

Lewis Hamiltont sokkolja, hogy a jelen körülmények között versenyezniük kell az Ausztrál Nagydíjon és a nézők is jelen lehetnek - most már Kimi Raikkönen és Carlos Sainz is hasonló állásponton van.

Ugyan Kimi Raikkönen pár napja még úgy fogalmazott, hogy aki fél a koronavírustól, az maradjon otthon, mert úgysem lehet semmit csinálni, most már kicsit másképp vélekedik a helyzetről. Miután az ausztrál paddockban is karanténba helyeztek F1-es csapattagokat, az Alfa Romao világbajnoka is úgy látja, hogy talán nem jó dolog az, hogy jelen állás szerint versenyezni fognak.

"Nem tudunk mit tenni, ez van. Nem tudom, hogy helyes dolog-e az, hogy most itt vagyunk, valószínűleg nem az. Viszont ez nem rajtunk múlik, nem a mi döntésünk. Azt hiszem, hogy ha igazán úgy döntene minden csapat, akkor nem lennénk itt" - mondta 2007 világbajnoka a Motorsportnak. Lewis Hamilton már kifakadt a dolog miatt, ő nem érti, hogy mit keresnek Melbourne-ben és a különböző programok lemondását Raikkönen is egyértelműen támogatja.

kimi2020



"Ez is egy része a jelenlegi szituációnak, megpróbáljuk mindenki számára minimalizálni a kockázatot, nem csak nekünk, hanem a szurkolók számára is. Hallottam, hogy vannak betegek a paddockban, senki sem tudja, hogy mi van, meglátjuk, hogy hogyan alakulnak a dolgok" - tette hozzá a finn pilóta.

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője sem nyugodt a helyzet miatt. "Természetesen aggódunk a helyzet miatt, de pilóták vagyunk, nem értjük pontosan, hogy mi történik a világban, hogy biztonságos-e itt lenni Ausztráliában, vagy Vietnámban, vagy akárhol. Nem vagyunk csodatévő emberek, nem vagyunk kormánytagok és sajnos kicsit arra kell támaszkodnunk, amit mások mondanak nekünk." - mondta Sainz a Reutersnek.

"Mindenki tudja, hogy ez a dolog milyen gyorsan fejlődik, csak az idő fogja megmondani, hogy helyes döntés volt-e idejönnünk, vagy sem. Aggódom, ahogy szerintem mindenki más is a paddockban, ugyanakkor jelen pillanatban a saját személyes helyzetemet tekintve én jól érzem magam" - tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: