DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A médiától is védik a pilótákat Ausztráliában

Tovább szabályozzák, kik érintkezhetnek a versenyzőkkel. Törölték a tévés interjúlehetőségeket, a Williams a motorhome-ból is kitiltotta már a sajtót.

Újabb elővigyázatossági intézkedéseket hoztak a Formula-1-ben az Ausztrál Nagydíjat megelőzően. A médiára vonatkozóan már korábban történt egy döntés, amely értelmében két méter távolságot kell tartani a versenyzőktől a hétvége folyamán interjúk készítése közben. Ezt csütörtökön módosították, és csökkentették a média és a versenyzők érintkezését.

Az intézkedés értelmében törölték a televíziós interjúlehetőségeket a hétvégére vonatkozóan. Azaz többek között az időmérőt, futamot követően a nemzetközi tévéstábok nem szólaltathatják meg a versenyzőket. Egyetlen kamerával az F1 hivatalos stábja készítheti el az interjúkat, melyet a csatornák rendelkezésére bocsátanak.



Az írott sajtó munkatársait egyelőre nem korlátozzák ilyen módon. A Williams azonban körlevélben közölte, hogy a számukra szervezett sajtótájékoztatókat a csapat motorhome-ján kívül tartják meg. A vendéglátóegységbe hétvégén csak csapattagok és meghívott vendégek léphetnek be, a média képviselői nem. Valószínűleg más istállók is hasonlóan döntenek.

A pilóták védelmében már szerdán hoztak egy szabályt, mely a rajongókkal való érintkezésre vonatkozik. Ennek értelmében megtiltották az autogramosztást és a közös fotók készítését.

Jelen állás szerint öt csapattagot – egyet a McLarentől és négyet a Haastól – különítettek el koronavírus gyanújával a teszt eredményéig, és a legfrissebb hírek szerint egy fotóst is a betegség tüneteivel kísértek ki az Albert Park pályáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: