DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brawn: Anyagilag a Netflix nem is adott nekünk sokat...

Bár a Netflix F1-tematikájú sorozatához csak töredékét fizette annak, amennyit egy klasszikus tévécsatorna letenne az asztalra a futamok közvetítéséért, Ross Brawn szerint ez nem hogy nem baj, hanem még jó dolog is.

Miután a Netflix F1-es tematikájú sorozata, a Drive to Survive a második évadban is hasít, ez már felkeltette a száguldó cirkusz vezetőségének figyelmét is. Bár az amerikai médiaszolgáltató egyébként csak töredékét fizette ezért annak, amennyit egy klasszikus tévécsatorna fizet mondjuk az élő közvetítésekért, Ross Brawn szerint a Drive to Survive hozott olyan előnyöket, amelyek kompenzálják a piszkos anyagiakat.

„Azt gondolom, nagyszerű dolog volt az, hogy meg tudtuk mutatni a szurkolóknak az F1 másik oldalát, hiszen a többség csak azt látja, ami a pályán folyik, valamint a pályán folyó dolgokkal kapcsolatos interjúkat” - fogalmazott a Liberty sportszakmai felelőse, Ross Brawn egy szponzoreseményen. „Az ember hirtelen így belát a színfalak mögé, akár a pályákon, akár a gyárakban keressük ezeket a színfalakat. Fantasztikus betekintést adott ez nekik.”

00119026_102



Rengeteg embert nyertek ezzel maguknak. „Olyan emberek is versenyrajongók lettek, akiket adott esetben ez nem is érdekel. Rengeteg promóter is úgy fogalmazott, hogy érezhető volt a növekedés a helyszíni nézőszámokban, mindez a Netflixnek köszönhetően. És ha a Netflixszel kötött megállapodásunk anyagilag nem is feltétlenül érte meg nekünk, azzal, amit megmutattak, rengeteget adtak mégis nekünk. És pontosan ezt figyeljük, hogy tudjuk általánosságban emelni az F1 ázsióját.”

Brawn szerint ugyanez az F1 célja az esport világában megvalósuló egyre jelentősebb képviselettel. „Az esport például egy nagyon jó köztes terület. A fiatal generációk nagyon erősen benne vannak ebben a világban, mi pedig szeretnénk megteremteni a kapcsolatot az F1 és az esport között. Az esport-bajnokságunk óriási siker lett. Minden istálló indított csapatot, és ez egy olyan új terület, amelyben rengeteg lehet még.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: