DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren figyelmeztette az FIA-t

Andreas Seidl elmondta, hogy mi a legnagyobb félelmük és hogy mitől tartanak a jövővel kapcsolatban - szerinte most még nincs okuk panaszkodni a Racing Point miatt.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke szerint ugyan most még rendben van az, amit a Racing Point csinált a Mercedes tavalyi autójával (egyesek szerint tökéletes másolat...), de azt várja, hogy az FIA a 2021-es szabályokkal kapcsolatban tisztázza ezeket a dolgokat és egyértelművé teszi, hogy mit tehetnek meg egymással a nagy és kisebb csapatok.

"Mi úgy gondoljuk, hogy a Mercedes és a Racing Point együttműködése szabályos, így nincs értelme panaszkodni miatta. Számunkra az a fontosabb, hogy mi történik majd ezzel kapcsolatban a 2021-es szabályokkal és mi történik majd azt követően" - idézi Seidl szavait a Motorsportweek.

seidl6



"Szerintem még világosabb és kötöttebb, hogy mi a megengedett két csapat munkakapcsolatát illetően. Az FIA-nak biztosítania kell, hogy uralja ezt a helyzetet és hogy a szabályok nem engedik meg például azt, hogy egy nagycsapat előnyt kovácsoljon abból, ami egy kisebbnél történik mondjuk a listázott alkatrészek miatt" - magyarázta.

"A problémákat mindannyian ismerjük és a sajtó is ír róla, emiatt aggódunk és az FIA-val folytatott megbeszéléseink középpontjában is ez áll. Biztosítani akarjuk, hogy ezt megfelelően fenn lehet tartani, például egy A-csapat együttműködésben van valakivel, akkor se növelhesse a forrásait a költségsapkához képest. Őszintén szólva ez a legnagyobb aggodalmunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: