DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber: Hamilton Schumachertől is jobb

A hétszeres világbajnok mellett hiába szólnak a számok, az egykori ausztrál pilóta szerint Hamilton sokoldalúbb versenyző, így képes megdönteni Schumacher legnagyobb rekordjait.

Jelenleg talán nincs is Lewis Hamiltontól megosztóbb karakter a Formula-1-ben. A pályán elképesztő eredményeivel, azon kívül pedig hivalkodó életvitelével hívja fel magára a figyelmet, így kevesek alkottak semleges véleményt róla. Ellenszurkolói bánatára évről évre újabb csúcsokat képes megdönteni, így mostanra a Michael Schumacher által felállított legmagasabb lecek magasságában jár. Idén minden lehetősége megvan arra, hogy világbajnoki címek és futamgyőzelmek számában is beérje a valaha volt legeredményesebb versenyzőt. A témával kapcsolatban Mark Webber elárulta, szerinte a Mercedes pilótája nemcsak, hogy a legjobbak között van, hanem még a hétszeres bajnoktól is jobb versenyző.

 webber-hamilton-20191



 „Egyértelműen, nem is kérdés. Szerintem Michaelnél is sokoldalúbb. Nem a szerződésébe foglalt trükkökkel, hanem tisztább úton, kerék a kerék elleni csatákban érte el az eredményeit. A rekordjaival Michael is egyértelműen ott van [a legjobbak között], de ezeket Lewisnak jó esélye van megdönteni” – magyarázta az egykori ausztrál versenyző, aki egyébként megtalálta a közös hangot Hamiltonnal.

 „Én személy szerint jól kijövök vele, semmi problémám nincs a személyével, de nem mindenki tudja őt elfogadni. A pályán ő egy Nadal vagy Federer kaliberű pilóta. Ahogy végrehajt, az szinte robotszerű. A versenybírákhoz sem jár gyakran – mikor volt az utolsó alkalom, hogy gyorsan hajtott a bokszutcában? Elképesztő tehetség, és képes folyton megújulni, szóval mindent megérdemel.”

Webber az idei szezon erőviszonyait latolgatva arra jutott, a legjobb esélye a 44-es rajtszámú autónak van a győzelemre. „Hamilton hihetetlenül vágyik a sikerre, ahogy Toto Wolff irányítása alatt a Mercedes is. Nagyszerű kombinációt alkotnak, ami az ellenfelek számára még mindig ijesztő.  Persze az első futam mindig kiszámíthatatlan, de a Mercedes kétségkívül éhes” – idézte őt a Speedcafe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: