DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ecclestone: A Ferrari nem épített jó autót

A korábbi F1-vezér szerint a Ferrari valós tempóját láthattuk Barcelonában, akik nem lesznek képesek felvenni a harcot a Mercedesszel. Jan Lammers szerint azonban épp ellenkező a helyzet.

A kétszer háromnapos teszt alapján elmondható, hogy a Mercedes ismét erősnek tűnik, míg a Ferrari teljesítménye kissé kérdőjeles. Az olaszok nyilvánvalóan nem mutatták meg a teljes arzenáljukat a katalán fővárosban, de akkor is rendkívül visszafogott teljesítményt mutattak.

Bernie Ecclestone szerint a Ferrari valóban szenvedett a teszten, ahogy azt Mattia Binotto is állítja, aki már közölte is a csapat tagjaival, hogy az esélytelenek nyugalmával kell elutazniuk Melbourne-be. Noha azért Ecclestone is reméli, hogy nem lesz igaza.



„A Ferrari idei autója nyilvánvalóan nem lett jó, viszont ahogyan milliónyi rajongó, akik a pirosaknak szurkolnak, magam is remélem, hogy majd Ausztráliában meglepődök. Néhányan azt mondják, hogy a hosszabb távokon igenis erős lett az SF1000” – mondta a Blicknek Ecclestone.

Ezzel szemben a Holland Nagydíj első embere, Jan Lammers pont, hogy úgy látja, az olaszok csak altatnak, de a Mercedes legfőbb kihívójának így is a Red Bullt látja.

„A Ferrarinak nyilván muszáj a top háromban végeznie, de Barcelonában ennek semmi nyomát nem láttuk. Ettől függetlenül én azt gondolom, hogy Ausztráliában jócskán benne lesznek a játékban. Igaz, hogy ott van a rózsaszín Mercedes, valamint a McLaren és a Renault is erősnek tűnik, szóval nagy lesz a csata.”

„A Red Bullnak teljes egészében sikerült véghez vinnie az elképzeléseit a teszten, szóval szerintem ők jobbak lesznek, mint bárki gondolná. Idén szerintem a Mercedes rá fog jönni, mennyire nehéz dolguk lesz, ha a hetediket is meg akarják nyerni. Lehet, hogy a Red Bull és Max Verstappen éve előtt állunk” – mondta Lammers a NOS-nak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: