DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brundle: Nagy sztori lenne, ha Hamilton átmenne a Ferrarihoz

A szakértőként dolgozó ex-F1-es örülne, ha a hatszoros világbajnok jövőre már vörösben versenyezne – de azt is elismeri, hogy nehéz lenne a britnek maga mögött hagynia a Mercedest.

Lewis Hamilton jelenlegi szerződése a mostani, 2020-as szezon végén lejár a Mercedesnél, és bár a brit többször is utalt rá, hogy szívesen maradna az Ezüst Nyilaknál, mégis időről időre felmerül, hogy esetleg átigazol a Ferrarihoz. A hatszoros világbajnok számára csábító lehet a maranellói istálló patinás múltja, ráadásul ha velük is a csúcsra érne, akkor három különböző csapattal nyerhetne vb-címet.

hamilton-leclerc-dppi-1



A jelenleg szakértőként tevékenykedő korábbi F1-es pilóta, Martin Brundle, aki szerint idén a mercedeses és a fiatal generáció csatáját fogjuk látni, szívesen látná vörösben Hamiltont: „Remélem, átmegy a Ferrarihoz, mert az nagyszerű történet lenne. Ha átmenne és húzna ezzel egy Michael Schumachert, és három különböző csapattal is világbajnokságot nyerne, az lenyűgöző volna” – mondta el Brundle a Standard Sportnak nyilatkozva.

„Egyszer megkérdeztem tőle ezt, és elmondta, hogy van piros szín a sisakfestésében, a piros az egyik kedvenc színe, viszont magabiztosnak érzi magát a Mercedesnél. Valószínűleg ők a legjobb csapat, egy rakás pénzt fizetnek neki, és a Mercedes nagykövete lehet az élete hátralévő részére. Hosszasan át kell gondolni, mielőtt mindezt otthagyná csak azért, hogy más színekben versenyezzen. Meglátjuk, mit ér el idén a Ferrari, de úgy tűnik, mintha megdöntenék a Mercedes jelenlegi hatalmát? Nem tudom. De azt sem tudjuk, merre halad a Mercedes a jövőben, szóval meglátjuk.”

Brundle hozzátette: igazából csak rajongóként szeretné, ha Hamilton 2021-től már a Ferrarinál versenyezne, a pilóta menedzsereként biztosan azt javasolná honfitársának, hogy maradjon a jelenlegi helyén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: