DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon: A Mercedes mindenben jobb, mint a Renault

Esteban Ocon egy év kihagyás után lesz ismét teljes értékű tagja idén a mezőnynek. A francia azok után, hogy a Mercedes tartalékja volt, visszatért a Renault-hoz, akik szerinte mindenben gyengébbek…

A fiatal francia pilóta kalandos utat járt már be a Formula-1-ben, hiszen a még mindig csak 23 éves Esteban Ocon volt már a Renault és a Mercedes harmadik számú versenyzője és a Force Indiánál/Racing Pointnál is lehúzott két szezont Sergio Perez mellett.

2019-ben teljes mértékben a Mercedes alkalmazásában állt, azonban miután az Ezüst Nyilak – alighanem Hamilton hathatós közreműködésével – inkább Valtteri Bottas mellett tették le a voksukat, a francia távozni szeretett volna, a Mercedes pedig segített neki a Renault-hoz igazolni.



Ahhoz a Renault-hoz, amely tavaly csak az ötödik helyen zárta a konstruktőri világbajnokságot és a szintén a franciák erőforrásaival versenyző McLaren is előttük végzett. Ocon egyelőre nincs is túl jó véleménnyel új csapatáról.

„A Formula-1 a részletekről szól és nyilvánvaló, hogy a Mercedes mindenben jobb jelenleg a Renault-nál. Ezek az apró dolgok igenis fontosak, hiszen ezek nélkül nem nyerhettek volna hat világbajnoki címet, viszont én már a Renault versenyzője vagyok, így minden erőmmel azon leszek, hogy visszajuttassuk a csapatot a csúcsra” – mondta a GQ Magazine-nak Ocon.

„Két lábbal a földön kell maradnunk és célba vennünk a negyedik helyet. Jelenleg ennél többre nem vagyunk képesek, a top három nagyon messze van, de majd annak is eljön az ideje” – bizakodott a francia. „Minden nap nagyon keményen dolgozunk, hogy jobbá váljunk, de ez nem könnyű egy olyan gyorsan változó közegben, mint a Formula-1.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: