DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon: Sokkal jobb Ricciardóval, mint Perezzel

A Renault-hoz egy év kihagyás után érkező Esteban Ocon úgy érzi, jobb a kapcsolata Daniel Ricciardóval már most, mint Perezzel valaha is volt a Force Indiánál. Az ausztrál sem szeret veszekedni.

Annak idején, mikor Ocon és Sergio Perez csapattársak voltak a 2017-es és a 2018-as szezonban a Force Indiánál, számos alkalommal volt övék a főcím, miután nem egyszer ütköztek össze a pályán a heves csaták közepette.

Egy év kényszerpihenő után végül kikerült a Mercedes kötelékéből és a Renault-nál találta magát a francia versenyző, aki úgy érzi, Daniel Ricciardo mellett sokkal jobb lesz a munka, mint amilyen a Force Indiánál volt, Sergio Perez oldalán.

„Ott egyáltalán nem volt jó a légkör. Nem mintha ez hatással lett volna a csapat teljesítményére, de Checo és köztem nem volt minden rendben. A pályán túl sokszor kerültünk a kelleténél közelebb egymáshoz, ami nyilván nem valami jó, ez pedig olyasvalami, amit nem szeretnék átélni még egyszer. Daniel mellett egyértelműen jobb a közeg, mint Checo mellett volt” – idézi az F1.com Ocont.



„Szóval, ha hosszabb távon fenn tudjuk tartani ezt a kapcsolatot, az sokkal jobb lesz a csapat számára is, hiszen pozitívak tudunk maradni, de azért a pályán nyilván más lesz a helyzet kettőnk közt. Remélhetőleg ezzel is segíteni tudunk a csapaton és nem is szeretnénk, ha elfajulnának a dolgok. Ugyan a rajtnál megtörténhet ez-az, de olyan versenyszituációkban, mint korábban, ez megengedhetetlen.”

Ricciardo is elmondta, hogy ő sem az a veszekedős típus: „Nem szeretnék szabályokat lefektetni már az első naptól kezdve. Az ő kapcsolata olyan volt a Force Indiánál, mint korábban a Red Bullnál Webber és Vettel párosa, így ezek után tőlem is azt kérdezték, hogy sokat fogunk-e veszekedni Sebbel. Mi már egy másik páros voltunk, így a válaszom egyértelműen a nem volt.”

„Felkészültem az új kihívásra, de nem a viccelődésre és a játékokra. Persze egy jó kis mókára bármikor nyitott vagyok és pozitívan állok a dolgokhoz. Nem vagyok az a típus, aki állandóan azon gondolkodik, hogy b*sszus, mikor fog robbanni ez a dolog kettőnk közt…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: