DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Tavalyhoz és a Mercedeshez hasonlítja a McLarent Norris

Mennyire jó a papaja csapat idei versenygépe? Minden attól függ, mihez hasonlítjuk: az MCL34-hez képest vezethetőbb és stabilabb lett, a Mercedeshez képest minden területen le vannak maradva – válaszolta az istálló fiatal pilótája.

A középmezőny egyik nagy kérdése az idei szezon előtt az, hogy a McLaren most is egy lépéssel a riválisok előtt jár-e majd, vagy jóval kiélezettebb lesz a csata a konstruktőri negyedik helyért. A teszten látottakból nehéz következtetést levonni: Carlos Sainz nyolcadik volt az összesített köridőlistában – a Renault-nak és a Racing Pointnak jobb eredménye volt a McLarennél –, Lando Norris viszont az utolsó helyen végzett. Utóbbit kérték meg arra, hogy összegezze az MCL35 erősségeit és gyengeségeit:

„Attól függ, mihez viszonyítom. Elégedett vagyok egyes területekkel, és azzal, hogyan javultak tavalyhoz képest. Más területeken viszont nem történt akkora változás, mint szerettük volna. Ha a Mercedeshez hasonlítunk, akik a leggyorsabbak, nagyjából minden területet ide sorolhatunk” – magyarázta a Motorsport.com-nak Norris.

 



„Nem hiszem, hogy bármilyen területen olyan versenyképesek lennénk, mint a Mercedes. Ha csúnya lennék, azt mondanám, hogy egyetlen területen sem vagyunk elég jók. De ha a fejlődést nézzük, ami nem egyszerű dolog a Formula-1-ben, akkor boldog vagyok. Természetesen a területeket nem fogom nevesíteni.”

Általánosságban ezeket mondta el az autóról szerzett tapasztalatairól: „Egyik körről a másikra konzisztensebb, és a hosszabb etapokon is oda lehet lépni. Egyszerűen kellemesebb vezetni, kevésbé van a határon, kevésbé szélsőséges, inkább stabilabb és kiegyensúlyozottabb.”

A brittől megkérdezték, mennyire elégedett az első verseny előtt azzal, ahol a McLaren áll: „Úgy-ahogy. Úgy értem, boldog vagyok a dolgok állásával és az előrelépésekkel.  A szél miatt azonban nehéz volt jó érzetet kapni az autóról. Mint versenyző, ha saját magam az egy évvel ezelőttihez hasonlítom, akkor sokkal magabiztosabb vagyok. Ennek köszönhetően pedig sokkal jobb helyzetben érzem magam Ausztrália előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: