DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szünetel a Bahreini Nagydíj jegyeladása

Addig, ameddig nem tudnak biztosat a koronavírus országra jelentett kockázatairól, a Bahreini Nagydíj szervezői beszüntették a hétvégére értékesíthető jegyek eladását.

A Bahreini Nagydíjnak otthont adó szahíri versenyhelyszín közleményében úgy fogalmaz, hogy megtart magának minden lehetséges menekülőutat - ha javul a helyzet a koronavírussal kapcsolatban, értékesítenek további jegyeket, ha maximalizálni kell a nézőközönség nagyságát, akkor pedig akár vissza is téríthetik a hoppon maradók költségeit. A szervezők saját elmondásuk szerint elsősorban biztonságos versenyt szeretnének, ennek érdekében pedig mindent meg is tesznek.

„A koronavírus terjedése miatt a Bahrein International Circuit úgy döntött, különböző szakaszokra osztja a jegyértékesítést annak érdekében, hogy az eladott jegyek mennyisége mindig összhangban legyen az esetlegesen szükséges óvintézkedésekkel” - áll a közleményben. „A szervező csapat folyamatos kapcsolatban van az F1 illetékeseivel, az viszont csak a későbbi fejlemények függvényében jelenthető ki, hogy esetleg további jegyeket is értékesíthetünk, vagy éppen vissza kell térítenünk a jegyek árát.”

00119003_358



Maga Szahír is minden óvintézkedést megtesz. „A pályán is történni fognak óvintézkedések és közegészségügyi lépések annak érdekében, hogy a nézők, a csapatok és a személyzet biztonsága biztosított legyen. Ilyen lesz például a beléptetés, a kihelyezett orvosi létesítmények a pálya területén, extra kézmosási lehetőségek a nézők számára, információs pontok, valamint különböző porotokollok arra az esetre, ha koronavírus-gyanús esetet észlelnének a nézők között.”

A bahreini futamot az eredeti tervek szerint március huszonkettedikén rendeznék.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: