DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas: Nem írnám le a Ferrarit, hisz tavaly mi szenvedtünk a teszten

A Mercedes finn pilótája, Valtteri Bottas nem hisz a Ferrari csapatfőnökének, aki szerint esélyük sem lesz a győzelemre az első versenyeken. Tavaly ők szenvedtek a teszteken, aztán mégis nyertek.

A 2019-es szezon előtti teszteket követően egyértelműen az rajtolódott ki, hogy a Ferrari messze a többiek előtt jár, így véget vethetnek a Mercedes 2014 óta tartó hegemóniájának. Aztán jött Melbourne és a hidegzuhany.

Még a dobogóra sem fért oda egyik ferraris sem, a baj pedig tovább fokozódott, hisz a konstruktőri bajnoki cím gyakorlatilag már a Francia Nagydíjon eldőlt, ahol zsinórban nyolcadik győzelmét szerezte a Mercedes, mielőtt Ausztriában Max Verstappen véget vetett az Ezüst Nyilak győzelmi sorozatának.

Csak altatna a Ferrari?


Éppen ez az oka, hogy Valtteri Bottas nem írja le a Ferrarit a teszteket követően, hiszen az sokszor csak szemfényvesztés: „Tavaly úgy éreztük, hogy csak kínlódunk a teszteken, aztán Melbourne-ben mégis mi diktáltuk a tempót” – mondta a GP Blognak a finn.

„Sohasem tudhatjuk, hogy a teszten használt alkatrészek közül melyeket viszik majd magukkal a riválisok az első versenyre. Már a legelső teszttől megkezdődik a trükközés, így én még mindig azt mondom, három csapat lesz harcban a győzelemért Ausztráliában.”

„Remélhetőleg én és Lewis is benne leszünk a játszmában, ahogyan a világbajnoki címért folyó küzdelemben is, de más csapatok versenyzőinek is lesz nyilván egy-két szava ehhez. A tesztek után igazából lehetetlen bármiféle részletes következtetésekre jutni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: