DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen szerint jó móka lesz Zandvoort

Az F1-es mezőnyből először a Red Bull pilótája próbálhatta ki a pár hete elkészült pályát. Elárulta első tapasztalatait, amik némi előnyt jelenthetnek számára a Holland Nagydíjon.

Helyzeti előnyét kiélvezve a holland Max Verstappen szerdán egy 2012-es Red Bull-lal felhajthatott a Holland Nagydíj helyszínének még szinte gőzölgő aszfaltjára, így az F1-es mezőnyből messze elsőként gyűjthetett tapasztalatot a régi-új pályáról. A helyszín 35 év után egy megújulást követően tér vissza a száguldó cirkusz versenynaptárába - a teljes vonalvezetés új aszfaltot kapott, két kanyart pedig jelentősen megdöntöttek. 

„Nagyszerű lehetőség volt elsőként F1-es autót vezetni a zandvoorti vonalvezetésen, ami egy szuper pálya. A hármas, döntött kanyar igazán lenyűgöző. Nem számítottam ekkora dőlésre, ami egy F1-es autóval nagyon élvezetes. Ehhez hasonló az utolsó kanyar is. Nagy kihívás és jó móka lesz az új autókkal és a DRS-sel” – osztotta meg tapasztalatait. 

A pálya első ránézésre látványos, de nem feltétlenül izgalmas futamot fog eredményezni. Mivel sok a szűk, de tempós kanyar, így előzni valószínűleg nehéz lesz rajta, mindenesetre a belső kamerás felvételek biztosan élvezetesek lesznek. „Nagy igénybevétellel jár az egész pálya. Sok a gyors kanyar, de bukóterek alig vannak, ezért kihívást jelent a határon menni. De ez jó dolog, ezt szeretjük. Hogy jelent-e ez az alkalom bármi előnyt számomra? Talán egy keveset. Mindig jó érzés először vezetni egy pályán, határozottan élveztem” – tette hozzá a pilóta.

A mezőny május első hétvégéjére utazik Hollandiába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: