DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Újabb rossz hír az F1-nek, Bahrein is szigorít

A bahreini kormányzat nem engedi belépni az Olaszországból érkezőket, de Szingapúr is tiltólistán van: a legtöbb csapat a városállamon keresztül utazna Szahírba.

Napról napra érkeznek új hírek, melyek befolyásolhatják a Formula-1-es szezonkezdet alakulását. Miután a MotoGP katari nyitányát törölték, az F1-es Ausztrál Nagydíj részéről hangsúlyozták, megtartják az idei versenyt. A harmadik állomásnak otthont adó Vietnám kormányzata szigorította a beutazást a koronavírus által fenyegetett Olaszország polgárai számára (Kínával, Dél-Koreával és Iránnal együtt), majd a második versenyhelyszín, Bahrein is így tett.

Az ország megtiltotta a belépést területére mindazoknak a külföldieknek, akik az elmúlt 14 napban a következő országokban jártak: Kína, Olaszország, Hongkong, Malajzia, Szingapúr, Thaiföld és Dél-Korea. A tilalom egyelőre időszakos, alig több mint két héttel a Bahreini Nagydíj előtt.

 



A döntés nem csupán az olasz csapatokat és a beszállítókat – mint a Pirelli – érinti: a legtöbb csapat szingapúri átszállással utazik Ausztráliából Bahreinbe.

A szahíri futam szervezői azonban tartják magukat ahhoz, lesz verseny március 20-22-én – írja az F1i.com. Az FIA keddi közleményében arról beszélt, továbbra is monitorozzák a helyzetet, szemmel tartják a naptár következő állomásait, és szükség esetén lépéseket tesznek a motorsport résztvevői és a közönség védelmében.

A térségben eközben újabb versenyt mondtak le: a bahreinihez hasonló beutazási korlátozást bevezető Katarban a MotoGP után egy héttel kitűzött Superbike-futamot meghatározatlan időpontra elhalasztották.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: