DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: A Mercedes sem legyőzhetetlen

A finn Kimi Raikkönen a Mercedes dominanciájáról beszélt, amely már 2014 óta tart a Formula-1-ben. A Ferrarinak kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtania, ha nyerni akarnak.

 

Kimi Raikkönen idén októberben már a 41-et fogja betölteni, azonban még mindig a Formula-1-es mezőny tagjának mondhatja magát 2007 világbajnoka, aki az Alfa Romeo C39-esével próbál majd meg minél jobb helyezéseket elérni.

A finn véleményt is formált a két barcelonai teszthét után új autójáról: „Jobban működik, mint tavaly és ez mindenképpen pozitívum. Viszont egyelőre még lehetetlen megállapítani, hol tarthatunk a többiekhez képest, az első versenyek után okosabbak leszünk. Az autó fejlesztése igazából egy véget nem érő történet” - mondta a finn az El Paisnak.



Ezután Raikkönen áttért a Mercedesre, akik 2014 óta mindent megnyertek a Formula-1-ben, amit csak lehetséges, hisz ez idő alatt hatszor nyerték meg az egyéni és a konstruktőri bajnoki címet is. Az Alfa Romeo pilótája szerint megérdemlik a sikereket.

„Nem hinném, hogy legyőzhetetlenek. Annyi igaz, hogy az elmúlt években többnyire ők álltak a tabella élén. A szabályváltozások óta ők nyújtják a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt és ők voltak a leggyorsabbak a legtöbb versenyen. Szóval nem úgy tűnik, hogy már holnap le fogjuk őket győzni, de számukra sem lesz sétagalopp megnyerni a bajnokságot.”

„A Ferrarinak gyorsabbnak kell lennie, ez egyértelmű és emellett még kiegyensúlyozottabbnak is, hiszen csak így vehetik fel a harcot a Mercedesszel szemben a világbajnoki címekért. Már csak a történelmük miatt is megérdemelnék, én a legjobbakat kívánom nekik.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: