DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Norris: Sokkal jobb vezetni az idei McLarent

Elégedett a tavalyhoz képesti fejlődéssel a wokingiak második F1-es idényére készülő brit pilótája, aki szerint ugyanakkor nincs olyan terület az új autón, amely versenyre tudna kelni a Mercedesszel.

2019-ben nagyot lépett előre a McLaren, amely egyértelműen a középmezőny legjobb csapatává avanzsált, s a konstruktőri tabellán is megszerezte az előkelő negyedik helyet. Az idei előszezonban nem igazán mutattak látványos dolgot a wokingiak, ráadásul sokak szerint a Mercedes előző évi autóját másoló Racing Point, de akár az Alpha Tauri is veszélyes lehet a pozíciójukra. A második Formula-1-es idényének a jövő hétvégén nekivágó Lando Norris mindenesetre inkább bizakodó, mint sem – amikor arról kérdezték, hol érzi erősnek vagy éppen gyengének az MCL35-öst, így felelt az Autosport.com hasábjain:

norris-mclaren-teszt-2020-1



„Attól függ, mihez hasonlítom. Elégedett vagyok azzal, ahogy fejlődtünk néhány területen tavalyhoz képest. Néhány területen viszont nem léptünk annyit előre, mint szerettem volna. Persze igazából semmi sem annyira jó, mint a Mercedesnél, akik a leggyorsabbak, nem hiszem, hogy bármely területen annyira versenyképesek lennénk, mint ők. Ha kemény akarnék lenni, azt mondanám, hogy nem elég jó még egyetlen területen sem, viszont a fejlődés tekintetében, amelyet nehéz elérni az F1-ben, elégedett vagyok.”

„Nyilván nem fogom elárulni, mely területekről van szó. De javult a kiegyensúlyozottságunk az egymás utáni köröket illetően, ha a szél nem óriási, akkor képesek vagyunk keményen nyomni a hosszabb etapokon is. Egyszerűen csak jobb vezetni ezt az autót, kevésbé van a határon, mondjuk úgy. Stabilabb és konstansabb. Persze továbbra is keményen nyomom és a határon megyek vele, olyankor megcsúszik és bemozog az autó. De a legfontosabb, amit talán úgy lehet a legjobban megfogalmazni, hogy kiegyensúlyozottabb és jobb vezetni.”

A fiatal brit szerint a teszteken nagyjából sikerült feltérképezniük az új McLaren erősségeit és gyengeségeit, ám van egy másik szempont is, amely miatt bizakodóbb, mint volt egy évvel ezelőtti debütálása alkalmával: „Ha versenyzőként hasonlítanám magam az egy évvel ezelőtti állapothoz, akkor sokkal magabiztosabb vagyok és sokkal jobban érzem magam. És ez biztató, mert úgy érzem, ennek köszönhetően sokkal jobb helyzetben utazhatok Ausztráliába.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: