DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: Még sosem vezettem jobb autót

Sergio Perez úgy érzi, hogy a rózsaszín Mercedesként csúfolt autónál még sosem vezetett jobbat, ugyanakkor egyelőre még nem meri megmondani, szerinte hol tarthatnak a többiekhez képest.

A múlt hét szerdán kezdődött tesztidőszak első nagy port kavart témája olt, hogy az RP20 konkrét klónja a tavalyi Mercedesnek, ami után sok csapat nemtetszését fejezte ki és kilátásba helyezték a Racing Point esetleges bepanaszolását is az FIA felé.

Annak rendje, s módja szerint, hogy Sergio Perez kis túlzással a tavalyi világbajnok autót vezeti, el is ismerte, hogy még sosem vezetett gyorsabb F1-es autót életében. Mondta ezt annak ellenére, hogy korábban még a McLaren-Mercedes pilótája is volt.



„Azt hiszem, ez a legjobb F1-es autó, amihez eddig szerencsém volt. Ez a legjobban összeállított csomag, amivel eddigi karrierem alatt találkoztam a szezon előtti teszten. Remélem, Melbourne-ben is ezt mondhatom majd, mindenesetre jelenleg az autó fantasztikusan megy” – mondta a Motorsportnak a mexikói.

„Jók a megérzéseim és vannak biztató jelek, de még mindig rengeteg dolgot kell átnéznünk a szezonnyitó előtt. Remélhetőleg a lehető legfelkészültebbek leszünk. Ami azt illeti, még sosem voltunk ettől felkészültebbek, amennyire én látom. Mindig a szezon második felében kezdtünk belejönni, most ez lesz az első alkalom szerintem, hogy már az elejétől erősek leszünk.”

„Úgy gondolom, hogy a topcsapatok még mindig túl nagy falatnak bizonyulhatnak számunkra, de egyelőre lehetetlen megmondani, mi az igazság. A teszt égére talán átláthatóbb képet kaphatunk, de perpillanat csak időpazarlás lenne a köridőkkel foglalkozni, szóval most meg kell várnunk, hogy a hátralévő két napon ki milyen tempót mutat majd a hosszabb etapokon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: