DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Ezért tűnik jobbnak a Mercedes

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka beszélt arról, hogy mit is lehet kiolvasni a teszteredményekből - szerinte egyelőre minden bizonnyal a Mercedes van elöl, de várjunk még a bajnoki cím kihirdetésével.

Sebastian Vettel szerint az idei Ferrari nem mozog olyan nyugodtan és könnyedén a pályán, mint a Mercedes, úgyhogy bár a teszteredményekből sosem lehet túl sok következtetést levonni, de a rivális jó tempója nem a véletlen műve. Valtteri Bottas szerint a csapatok még játszmákat folytatnak ilyenkor, a Ferrarinál viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy az új autó nem jó.

"Egyszerűen úgy tűnik, hogy a Mercedes könnyedebben mozog. Nem csak egy körön, amit az emberek figyelnek, hanem úgy összességében, a hosszabb etapokon is. Nekünk is voltak jobb, illetve rosszabb etapjaink és persze nehéz ezeket megmondani a körülmények miatt és mert nem tudjuk, hogy a csapatok mit csinálnak a háttérben" - idézi Vettel szavait az Autosport.

better



"Nyilván teszteltünk olyan dolgokat, amik elég jók voltak, meg olyanokat is, amelyek nem annyira, szóval ezeknek is volt hatásuk a köridőkre. Ezzel együtt ha megnézzük a dolgokat, akkor valószínűleg a Mercedes van elöl. Minden alkalommal, amikor kimentek. könnyedén voltak nagyon gyorsak, miközben a többieknek szerintem időre volt szükségük" - magyarázta.

"Jelenleg talán nem mi vagyunk mindig a táblázat élén, szóval talán nem mi vagyunk a favoritok, de nézzük meg, hogy hol leszünk Ausztráliában. Ott másképp nézhetnek majd ki a dolgok, szerintem az első két futamán után derül ki, hogy hol is tartunk" - tett hozzá némi pozitívumot is a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: