DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton új gumikat akar 2021-re

A hatszoros világbajnok frusztrációját fejezte ki a Pirellivel kapcsolatban, miután a gyártónak nem sikerült teljesítenie a 2020-ra kitűzött célokat. Szerinte jobb munkát kellene végezniük.

 Lewis Hamilton jobb munkát vár el az F1 hivatalos gumiszállítójától, miután az nem tudta teljesíteni a csapatok és a pilóták idei évre megfogalmazott elvárásait. A mezőny tavaly szélesebb hőmérsékleti tartományban működő, strapabíróbb abroncsokat kért, de a Pirelli új fejlesztései elmaradtak az elvárásoktól. A csapatok ezért év végén egyhangúlag úgy döntöttek, 2020-ban is a 2019-es abroncsokat fogják használni, viszont az egyre gyorsuló autók miatt ezeket az eddigieknél nagyobb guminyomáson kell használniuk. Hamilton szerint a gyártó nem követhet el még egy ilyen hibát.

hamteszt2021x



„Előálltak a 2020-as gumikkal, de ezek még rosszabbak voltak. Számunkra könnyebb a korábbi keverékekkel belevágni az új szezonba. Tavaly rendben voltak, de most már túlfújják őket. Szerintem a mi dolgunk az, hogy mindig a lehető legjobb technológiával és a legjobb partnerekkel dolgozzunk, ezért arra ösztönözzük őket, hogy jobb munkát végezzenek. A gumikat pedig megtartjuk az idei évre.”

Tavaly a csapatok szóban, az FIA azonban egy hivatalos levélben is új célokat irányzott elő a gumigyártó számára. Ebben többek között meghatározták a keverékek közötti teljesítménykülönbség fokozatait, és a versenytávon kívánt bokszkiállások számát is. Hamilton figyelmeztet, a 2021-ben beköszönő új érában szükség van az eddigiektől jobban működő abroncsokra. „A versenyeknek fejlődniük kell. Jobb gumikra van szükségünk, ez nagyon, nagyon fontos. A levelet nem tudom, ki írta, de a célt nem sikerült elérni. Remélem, ez jövőre jobban sikerül” – idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: