Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. január 27. hétfő
F1

Hivatalos: A csapatok leszavazták a 2020-as Pirelliket

Annyira nem tetszett az F1-es istállóknak az, amit a Pirelli hozott a 2020-as gumik révén, hogy úgy döntöttek, inkább jövőre is maradjanak csak az idei abroncsok, jobbak, mint az újak.

Az Abu Dhabiban zajlott teszt végén már felröppentek azok a pletykák, melyek szerint az F1-es csapatoknak nem tetszik a Pirelli 2020-ra tervezett abroncsa és azon gondolkodnak, hogy jobb lenne, ha inkább jövőre is a 2019-es gumikat használnák. Nos, azóta a csapatok szavaztak is a dologról és valóban úgy határoztak, hogy a Pirelli feleslegesen dolgozott az elmúlt egy évben.

pir_1Az új gumikkal az lett volna a cél, hogy kevésbé kopjanak és szélesebb tartományban lehessen őket használni, valamint hogy a másik autó mögött haladva kevésbé melegedjenek túl, ez azonban annyira nem jött össze, hogy szinte minden pilóta azonnal ellenezte az abroncsok bevezetését. Most az FIA meg is erősítette, hogy maradnak az ideinél:

"Az FIA szeretné megköszönni a csapatoknak és a Pirellinek a munkát és együttműködést, hogy fejlesztették a gumikat 2020-ra és a jövőre" - áll a szövetség közleményében, amely kijelenti, hogy a csapatok egyhangúlag a 2020-as abroncsok ellen szavaztak. Így azért felmerül a kérdés, hogy akkor mi értelme volt külön Pirelli-teszteket szervezni a csapatoknak...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?