DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: A Mercedesnek dolgoznia kell

A Williams F1-es pilótája szerint az autójuk továbbra is a leglassabb a mezőnyben, de hozzátette, hogy most azért a Mercedesnek is lenne min javítania a motort illetően.

Megbízhatósági problémák léptek fel a Mercedesnél a motorral kapcsolatban, a hatnapos barcelonai teszt során többször is gondban voltak az erőforrással - és nemcsak a gyári csapat, de a partneristállók is küzdöttek ezzel. A Williamset is hátráltatta a motor, bár George Russell szerint ez csak a problémájuk egy részét jelenti.

"Természetesen ez így nem ideális, ez egy olyan dolog, amin a Mercedesnek dolgoznia kell. Viszont biztos vagyok benne, hogy mindent látni fognak" - mondta Barcelonában a sajtó képviselői előtt Russell, akinek továbbra is van kötődése a Mercedeshez annak ellenére, hogy a Williams pilótájaként dolgozik főállásban.

rokit_2



"Ami a mi autónkat illeti: tudom, hogy tavalyhoz képest jobb pozícióban vagyunk, de reálisan nézve még mindig mi vagyunk a leglassabbak a rajtrácson. Megfelelően fejlődtünk, ezt is reméltük a tél folyamán, most pedig elmegyünk Melbourne-be, aztán a többit majd meglátjuk. A tavalyi szezonban amikor gyorsabban vezettünk, mint amire az autónk képes lett volna, akkor is a 19-20. helyen végeztünk, azt remélem, hogy idén ilyen esetben jóval előrébb leszünk majd" - magyarázta a pilóta.

Russell végül hozzátette, hogy a tesztek során mindenki azonos körülmények között dolgozhatott, úgyhogy sem a hideg, sem más nem lehet kifogás és úgy gondolja, hogy a csapat jó érzésekkel utazhat el Ausztráliába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: