DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vasseur: Kubica már jövőre visszatérhet

Csapatfőnöke szerint Robert Kubicának minden esélye megvan arra, hogy egy napon ismét a rajtrács tagja lehessen. Még azt sem zárta ki, hogy jövőre az Alfa Romeo versenyzője lehet.

A lengyel pilóta másodmagával, vagyis hazája olajvállalatával, az ORLEN-nel együtt érkezett meg az Alfa Romeóhoz, amely korábban Sauber néven futott. Kubica versenyzett, sőt, futamot is nyert velük, így joggal érezheti úgy a lengyel, hogy hazatért.

Ugyan csak tesztpilótaként kapott idén szerepet a Formula-1-ben, de mellette a DTM-ben fog versenyezni, így nem esik majd ki a ritmusból Kubica. Jelenlegi csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint meg is van a potenciál a 35 éves pilótában, hogy egy versenyképes csapattal jó eredményeket érjen el.



Az Eleven Sports újságírója tette fel Vasseurnek a kérdést, hogy lát-e esélyt Kubica visszatérésére a mezőnybe: „Természetesen! Ha megnézzük, hogy hol tart most Robert, akkor nyilvánvaló, hogy közelebb áll hozzá, mint pár évvel ezelőtt.”

„Az a feladat, ami egy évvel ezelőtt várt rá, nem volt könnyű. Jól tudom, hiszen George versenyzett az én csapatomban annak idején és nagyon-nagyon nagyra becsülöm őt. Robert nehéz helyzetben találta magát.”

„Most viszont nagyban fogja befolyásolni a jövőjét, hogy miként teljesít a DTM-ben és a mi tesztpilótánkként. Hogy nálunk kaphat-e ülést? A megállapodásunk egyelőre erre a szezonra szól és a legfontosabb az, milyen eredményeket érünk el a szezon végén, nem pedig az, hogy mit mondtunk 12 hónappal korábban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: