DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Brown: A McLaren hamarosan le fogja tudni győzni a Mercedest is

Zak Brown McLaren-ügyvezető szerint az nem járható út, amit a Racing Point csinál, hogy csak másolják a Mercedest. Ők ezt nem tervezik akkor sem, amikor jövőre Mercedes-erőforrásokra váltanak.

A McLaren az általános közvélekedés szerint egyelőre nem sokat mutatott meg valós erejéből a 2020-as két téli teszthéten. Zak Brown, a csapat ügyvezetője erről, valamint a közeli, immár ismét a Mercedesszel közös jövőről is szót ejtett, amikor behívták őt az F1 hivatalos tesztközvetítésébe az F1 TV-n.

„Nézegetjük, persze, hogy nézegetjük a többiek teljesítményét, de nyilván ezekből nem sokat lehet még kiolvasni” - fogalmazott Brown még csütörtökön. „A Racing Pointé például egy kiváló autó, de nincs is ebben semmi meglepő, hiszen az a tavalyi Mercedes.”

00119026_869



Érdekes kérdés, hogy követendő-e a Racing Point példája. „Attól függ, mik a céljaid, mit akarsz elérni. Ha a középmezőny elejére akarsz gyorsan érni, akkor ez egy okos húzás. De ha a bajnoki cím a cél, mást kell kitalálnod. Ha folyamatosan csak másolod a Mercedest, mindig mögöttük leszel. Mi idővel le akarjuk győzni őket.”

Na de mikor? Egyáltalán, le lehet úgy győzni őket, hogy a csapat egyébként Mercedes-ügyfél lesz 2021-ről, lecserélve a Renault erőforrásait? „Nyilván nem rögtön 2021-ben fogjuk ezt megcsinálni, de hosszú távon mindenképp reális lehet. Ezen dolgozik mindenki a csapatnál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: