DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Binotto: Lássuk tisztán a koronavírus-helyzetet, mielőtt elutazunk Melbourne-be

A Ferrari csapatfőnöke szerint tisztán kell látni és biztosan kell tudni azt, hogy bizonyos forgatókönyvek szerint mi történhet az Ausztrál Nagydíj helyszínén, hiszen az olaszok utazása most nem egyszerű.

Egyelőre nem dőlt el, hogy mi lesz a Formula-1-es versenynaptárral, az is felmerült, hogy akár az Ausztrál Nagydíjat is törölhetik, sőt, még további futamokat húzhatnak ki a koronavírus miatt. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke is aggódik az ügy miatt - bizonyosságot szeretne, mielőtt az egész csapat elutazik Melbourne-be.

A csapatfőnök szerint az olasz embereknek már az F2-es teszten való megjelenés is problémát jelentett és világszerte sokan tartanak attól, hogy utazhatnak-e, vagy sem, illetve hogy karanténba kerülnek-e valahol, vagy sem. Binotto azt mondja, hogy ezekről tudniuk kell, mielőtt útra kelnek, mert ha felszálltak a repülőre, akkor már késő...

hpmb



A fő aggodalomra az ad okot, hogy egyes csapattagok esetleg nem érkeznek meg a vírus miatt, míg mások igen, így megrendezik a futamot, csak éppen valakik hátrányba kerülnek emiatt, ami olasz csapatként érthetően a Ferrarinál jelentkezhet legnagyobb eséllyel. Binotto leginkább attól tart, hogy az utazások korlátozása miatt kerülnek kellemetlen helyzetbe és mint mondja, ez nem csak őket érinti, hiszen Olaszországban van az Alpha Tauri, de vannak embereik az Alfa Romeónál és a Haasnál is, illetve a Pirelli is Olaszországhoz tartozik.

"Pontosan tudnunk kell, hogy mi a helyzet, meg kell értenünk, hogy bármilyen probléma milyen következményekkel járhat. Természetesen meg kell védenünk az alkalmazottainkat, felelősséggel tartozunk értük. Így az nagyon fontos, hogy még az elutazás előtt mindenki számára teljesen világos legyen bármilyen forgatókönyv. Például ha az említett négy csapat emiatt bajba kerül, akor megrendezik-e a futamot? Ilyesmi" - idézi Binotto szavait az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: