DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz: A péntek a gyorskörökről szól majd

Ugyan csütörtökön Carlos Sainz nem vezette a McLarent, de éles szemmel figyelte Lando Norris ténykedését. Szerinte holnap bele fognak lépni a gázba a csapatok, bár lesz, aki titkolózni fog.

A McLaren eddig teljességgel észrevétlenül van jelen a barcelonai teszteken, hiszen az eddigi öt napon semmi komolyabb meghibásodás nem akadt a wokingiak új gépezetével, de a köridőkkel sem keltettek feltűnést ez idáig.

A mai napon Lando Norris ült be az MCL35-ös volánja mögé, a brit versenyző pedig az ötödik legjobb köridőt futotta meg, hét tizeddel elmaradva az éllovas Sebastian Vettel mögött. Csapattársa Carlos Sainz az utolsó napra ül majd vissza a McLarenbe, de figyelemmel követte a csapat munkáját és arról is véleményt formált, mi várhat ránk holnap.



„Ugyan én ma nem ültem az autóban, de élénken figyeltem a „Lando-programot” és persze próbáltam kicsit kémkedni a többiek után. Az autóról annyit tudok elmondani, hogy sokkal jobb, mint a tavalyi, hiszen jelentősen nagyobb a leszorítóerő. Viszont meg kell várnunk, hogy kiderüljön, a többiek hol tartanak” – mondta Sainz a GP Blognak.

„Holnap mindenképpen rá fogunk menni egy igazán gyors körre, így mindenki láthatja majd, mire képes az autónk, mire véget ér a tesztidőszak” – árulta el a spanyol, akit a Ferrarival is szóba hoztak a napokban. Azonban érdemes fenntartásokkal kezelni a szavait, hiszen szinte kizárt, hogy a McLaren minden ütőkártyáját felfedje már most, főleg, hogy Sainz szerint is lesznek olyan csapatok, akik trükközni fognak.

„Szóval igen, holnap végre gyors köridőket fogunk látni, de nyilván lesznek csapatok, melyek nem mutatnak majd meg mindent magukból. Lehetséges, hogy egyes istállók szándékosan letekert motorral mennek majd ki a pályára, de valószínűleg mindenki a C4-es és C5-ös keverékeket fogja tesztelni, így gyorsabb köridőkre számíthatunk az utolsó napon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: