DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: A Ferrari nem becsülne meg engem úgy, mint a Mercedes

Ugyan Lewis Hamilton és Toto Wolff még nem kezdték meg a tárgyalásokat a brit szerződéshosszabbításával kapcsolatban, a hatszoros világbajnok elkötelezett. A ferraris kaland csak rövidtávra szólna.

A téli szünet legnagyobb és legforróbb témája – eleinte – az volt, hogy Lewis Hamiltont körbeudvarolta Mattia Binotto, aki meg is köszönte az olaszok bókjait, ez pedig a sajtónak elegendő is volt ahhoz, hogy kész tényként közölje, Hamilton a Ferrarinál fog versenyezni 2021-től.

Azonban ahogy telt-múlt az idő, Lewis Hamilton egyre inkbb egyértelművé tette, mik a szándékai és Binotto is jelezte, hogy elsődlegesen Sebastian Vettelt szeretnék megtartani. A hatszoros világbajnok brit most alighanem beverte az utolsó szöget is ennek a szóbeszédnek a koporsójába.



„Azt gondolom, a Ferrari csak egy rövidtávú valami lenne…” – mondta Hamilton a Sky Sports-nak. „Csak meg kell nézni azt a sok versenyzőt, aki megfordult a Ferrarinál. Nyilván egy hihetetlen és nagyszerű múlttal rendelkező csapat, az autójuk pedig mindig gyönyörű piros.”

„Az én sisakomon is van piros, ami talán a szenvedély, vagy a szerelem színe, de felőlem azt mondhattok rá, amit akartok. De térjünk vissza erre a témára: a Mercedes megbecsüli a versenyzőit, Sir Stirling Moss a mai napig a csapat megbecsült tagja. Ez egy életre szóló kötődés, a csapat örökségének része lehetek, ez pedig rendkívül vonzó.”

„Totóval egyelőre még nem beszéltünk a hosszabbításról, emiatt pedig a média mindenféle őrültséget állít. Én soha nem szoktam ezen stresszelni, Totóval megbízunk egymásban, elmondtuk, mik az elképzeléseink, szóval nem gondolnám, hogy el kellene kapkodnunk ezt a döntést, mindenesetre hamarosan nekilátunk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: