DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: A Mercedesnél akarok maradni!

A Mercedes pilótája valósággal szerelmet vallott jelenlegi csapatának, miközben arról is beszélt, szerinte mennyire bolydul majd fel a pilótapiac a 2021-es szezon előtt.

Charles Leclerc szerződéshosszabbítását december 24-én jelentette be a Ferrari, amivel további öt évre magukhoz láncolták a fiatal monacóit, az SF1000 bemutatóján pedig elejtette Mattia Binotto, hogy a másik ülésben leginkább Sebastian Vettelt szeretnék látni jövőre is.

A Red Bull-os Max Verstappen is 2023-ig kötelezte el magát a téli szünetben jelenlegi csapatához, így négy hely kiadó még az élcsapatoknál a következő évre: egy a Ferrarinál, egy a Red Bullnál és mindkét ülés szabad a Mercedesnél.

Az Ezüst Nyilak hatszoros világbajnoka azonban biztos benne, hogy nem lesz nagy pilótavándorlás a 2020-2021-es téli szünetben, legalábbis ami a topcsapatokat illeti, szerinte nem kell sok változásra számítania a rajongóknak.



„Valószínűleg az élcsapatokban nem lesz nagy a mozgolódás. A kisebbeknél fogalmam sincs, hogy ki milyen szerződéssel rendelkezik, de én úgy gondolom, ott sem kell számítani gyökeres változásokra ezt illetően. Én legalábbis megszoktam már a jelenlegi helyzetet, ugyanakkor nem tudom, mik Seb tervei” – mondta a Crash.net-nek Hamilton.

Ezután arról is beszélt a brit, hogy mennyire jól érzi magát a Mercedesnél, akik megengedik neki, hogy olyan életet éljen, amilyet szeretne: „Ez nem a szabadságról szól, hanem arról, hogy az lehetek, aki lenni akarok. Az emberek azt mondják, hogy erre nem lenne módom máshol, de akkor sem mennék máshova, ha ott is önmagam lehetnék.”

„Amikor idejöttem, a Mercedes elfogadta ezt, Toto pedig láthatta, hogy milyen is vagyok valójában. Rengeteg hatalmas szponzorunk van, megnyertünk mindent az elmúlt években, szóval nem látok problémát ezzel kapcsolatban. Igazi kiváltság, hogy ennek részese lehetek, nagyszerű érzés és szeretném tovább írni a történetem a Mercedesszel közösen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: