DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel vagy Hamilton? A Ferrari már döntött!

A tél slágertémája volt, hogy Sebastian Vettelt év végén dobja a Ferrari és Lewis Hamiltont szerzi meg a helyére, azonban Mattia Binotto leszögezte, a német megtartása a prioritás a Ferrari számára.

Sebastian Vettel 2015-ben érkezett a Ferrarihoz, s már második versenyén győzelemre vezette az olaszokat, azonban a világbajnoki cím öt szezon alatt sem jött össze a négyszeres világbajnok számára, az elmúlt években viszont a kínos bakikból egyre több jutott ki neki.

Olyan hírek is megjelentek, melyek azt állítják, hogy Vettel a télen a Red Bullnál kopogtatott, de Dr. Helmut Marko kikosarazta őt, míg a tél legszaftosabb pletykája az volt, hogy a Ferrari kivetette a hálóját Lewis Hamiltonra, hogy megszerezzék a 2021-es szezonra.

Viszont miután bemutatták a Ferrari új, 2020-as autóját, az SF1000-et, Mattia Binotto teljes mértékű támogatásáról biztosította Sebastian Vettelt, akinek év végén lejár a szerződése a maranellóiakkal.

A Ferrari tiszta vizet öntött a pohárba


„Ez egy olyan ügy, melyről egy ideje már beszélünk vele és ezek a megbeszélések folytatódni is fognak, mivel egyértelműen ő az első opciónk és preferenciánk” – mondta a csapatfőnök a Sky Sports oldalának.

A 32 éves német elárulta, hogy neki sincsenek egyéb tervei, minthogy a Ferrarival üldözze tovább az álmát: „Igen, szeretnék maradni. Viszont elsősorban 2020-ra akarok koncentrálni, aztán majd maguktól jönnek a dolgok. Már korábban is voltam ilyen helyzetben a Ferrarival és még csak február van. Legutóbb augusztusra esett a hosszabbítás dátuma, szóval ez egyelőre nem nagyon foglalkoztat. Egyértelműek mindenki szándékai, és biztosan egyezségre tudunk jutni.”

Sebastian Vettel azok után, hogy 2017-ben és 2018-ban is Lewis Hamilton legfőbb riválisa volt a világbajnoki címért folytatott harcban, tavaly ötödiknek csúszott vissza, még saját csapattársa, a fiatal Charles Leclerc is felülmúlta őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: