Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 28. csütörtök
F1

Ferrari: A Racing Point is veszélyes lehet ránk

Hiába zárta a Ferrari az előszezoni teszt utolsó előtti napját a legjobb köridővel, a látottak nem nyugtatták meg Mattia Binottót, aki a Mercedes látja a legjobbnak, és még a külsőben rá nagyon hasonlító Racing Pointtól is tart.

Csütörtökön Sebastian Vettel egyedül nyüstölte a Ferrarit, és egy problémamentes nap során 145 kört tett meg vele, noha 1:16,841-es ideje a Mercedes múlt heti etalonjától még több mint egy másodpercre elmarad. De egyelőre nem is a csúcstempó aggasztja az istálló csapatfőnökét, meglátása szerint ugyanis a Lewis Hamilton a megállása előtt megtett 14 köre során is olyasmit mutatott, amely szintre az ő autóik a szezonnyitóig nem fognak tudni felkapaszkodni.

vettel2„Őszintén szólva nem hiszem” – mondta erre a felvetésre a Sky Sportsnak, hozzátéve, hogy a Ferrari nem titkolja a tempóját, még ha azt sokan remélik is. „Jól tudjuk, hogy mit csinálunk, és hogy mennyivel tudunk gyorsabban menni. Hamiltonnak ugyan most gondjai voltak, de a versenyszimulációjának köridői addig a pontig elég meggyőzőek voltak.”

„Ahogy az elmúlt napokban is mondtuk, nem vagyunk elég gyorsak. Az autó jelenleg nem kellően versenyképes ahhoz, hogy harcban legyen [a győzelmekért] a szezon kezdetén. A kanyarokban jók vagyunk ugyan, ám ez még nem tesz minket a leggyorsabbá. De hosszú lesz a szezon, így arra kell figyelnünk, hogy a fejlesztések terén mely területekre koncentráljunk leginkább.”

A Red Bull tempóját firtató kérdésre Binotto elmondta, meglepődne, ha az előző szezon végén nyújtott formájuk után az energiaitalosok nem lennének a szűk élmezőny tagjai, ő viszont nem is rájuk, hanem egy eddig középcsapatként jegyzett istállóra helyezi a figyelmét.

„Úgy gondolom, hogy a Racing Point elég közel van. De ez talán nem is meglepő, ha megnézzük az autójuk alakját…” – célzott a csapatfőnök a silverstone-i istálló körül felmerült másolási gyanúra. „Most még mindenképp veszélyforrásnak tűnnek, de biztos vagyok benne, hogy a Ferrari erős lesz a fejlesztésekben, és gondoskodni fogunk róla, hogy a jövőben ne szembesüljünk ilyen veszélyekkel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?