DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

F1-vezér: Megtartjuk az első három versenyt!

Amint megérkeztek a hírek arról, hogy akár az F1-es évad első három fordulója veszélybe kerülhet, Chase Carey elnök-vezérigazgató is megszólalt, állítva, hogy a terv marad.

A Formula.hu tegnap este számolt be a hírről, hogy a koronavírus elmúlt héten világszerte fokozódó terjedése tovább befolyásolhatja a Formula-1-es versenynaptárat, amelynek Kínai Nagydíját már korábban bizonytalan időpontra elhalasztották. Értesüléseink szerint legrosszabb esetben akár az első három – a következő öt hétre kitűzött – verseny elmaradhat, azaz Ausztrália, Bahrein és Vietnám. Részletes helyzetjelentést az illető országokkal kapcsolatos problémákról itt írtunk.

„A Vietnámi Nagydíj április 5-én kerül sorra Hanoiban. És hogy megelőzzek egy másik kérdést, a tervünk, hogy meg is tartsuk a versenyt” – hangsúlyozta Chase Carey, a FOM elnök-vezérigazgatója, akit a BBC idéz.



A Formula-1 első embere nyomatékosította, az első három nagydíj mindegyikét megrendezik, ahogy a jelenlegi versenynaptárban szerepelnek: „Melbourne felé vesszük az irányt, aztán Bahrein felé vesszük az irányt, aztán Hanoi felé vesszük az irányt” – folytatta Carey, elmondva, hogy a küszöbön álló összes verseny promóterével kapcsolatban állnak. Ami a logisztikát illeti – Bahreinben például törölték a Dubajból érkező repülőjáratokat, bár egyelőre csak két napra –, Carey elmondta, rugalmasak lesznek és alternatívákat dolgoznak ki.

Azt a vezérigazgató is hozzátette: hogy biztosat jelenthessenek ki, meg kell látniuk, mi történik a következő néhány napban. A fejlemények nagy sebességgel követik egymást, az F1-ben azonban nem lehet nem hetekre előre gondolkodni. Információink szerint a sport vezetői és a csapatok csütörtökön egyeztetnek Barcelonában, és ekkor születhet döntés az első három versenyről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: