DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Már hiányzik, hogy a dobogón álljak

A Renault versenyzője, Daniel Ricciardo úgy látja, jó irányba halad a csapata, de a valódi teljesítményük csak Ausztráliában derül majd ki. Azt viszont elismert, hogy hiányzik neki a pezsgő íze.

Az ausztrál versenyző a Honda érkezésének bejelentése után tudatta nem sokkal, hogy távozik nevelőegyesületétől, a Red Bulltól és inkább a Renault mellett tart ki. Eddig az eredmények azt mutatják, nagyon rosszul döntött Daniel Ricciardo.

A Ferrarival már szóba hozták Lewis Hamiltont, újabban Carlos Sainzot és Daniel Ricciardo neve is felmerült már, mint Sebastian Vettel lehetséges utódja. Amennyiben topcsapat fog érdeklődni az ausztrál kegyeiért, a Renault-nak alighanem nagyon nehéz dolga lesz, ha meg akarja őt tartani, hiszen maga Ricciardo is elismerte, hogy már nagyon hiányzik neki, hogy a pódiumon álljon.



„Idén már nyilvánvalóan szeretnék a dobogón állni, már nagyon hiányzik ez az érzés” – mondta Ricciardo a Motorsport-total.com-nak. „Ez még persze nem jelenti azt önmagában, hogy eltűntem a süllyesztőben csak azért, mert nem vagyok benne a top ötben.”

„Ha ránézünk a csapat sikeréhségére és a srácok hozzáállására, láthatjuk, mennyire szeretnénk mi diktálni a fejlesztés irányát. Olyanok akarunk lenni, mint a Mercedes, mi pedig mindent meg is teszünk ezért. Nagyon keményen dolgoznak és nem szeretnék, ha kinevetnék őket.”

„Látom már a fejlődés jeleit és az első benyomásom az autóról az volt, hogy ez most jól sikerült. Úgy sejtem, jobbak leszünk, mint tavaly, a kérdés már csak az, mennyivel. Erre majd az első versenyek után választ is kapunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: