DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo kitart a Renault mellett, de a Mercedes hívására válaszolna

A megkereséseket nem utasítja el, ám elsősorban a Renault-nál képzeli el a jövőjét az ausztrál pilóta. Ahhoz túlságosan kötődik a csapathoz, hogy csak úgy hátat fordítson neki. Persze kivételek mindig vannak...

A hétszeres F1-es futamgyőztes Daniel Ricciardo 2018-ban abban reménykedve hagyta maga mögött a Red Bullt, hogy a Renault egy-két szezonon belül magára talál, és képes lesz futamokat nyerni. A csapat eddigi teljesítménye azonban ettől elmarad, miközben a pilóta szerződése év végén lejár. Mivel a Ferrarinál Sebastian Vettel gyengélkedik, vannak, akik vörösben képzelték el Ricciardo jövőjét. Ezzel kapcsolatban a pilóta elárulta, természetesen a megkereséseket nem fogja elutasítani, ám kötődik annyira az aktuális csapatához, hogy ne akarja azt csak úgy maga mögött hagyni.

ric-portre-201294



„A hívásokra válaszolok, de elsősorban ezt a helyet szeretném megtartani. Nem akarom, hogy úgy tűnjön, máris egy újabb nagy dologra készülök. Azt szeretném, ha ez összejönne [a Renault-val]. Ehhez az kellene, hogy jobbak legyünk, mint tavaly. Remélhetőleg ez olyan szinten teljesül, hogy az hatással lesz a szerződésemre is. Ez az ideális helyzet, de 2021-ről korai beszélni, még az idei szezon sem kezdődött el” – magyarázta az ausztrál.

Egyébként nem ő az egyetlen, akit szóba hoztak a Ferrarival. A legnagyobb név természetesen Lewis Hamilton a kalapban, de sajtóértesülések szerint az olaszok most a McLaren spanyoljára, Carlos Sainzra vetette ki a hálót. Ő azonban nem szívesen váltana. „Tudják, hogy nagyon boldog vagyok a csapatomnál” – reagált erre a felvetésre Sainz. „Ez egy közepesen hosszú távú projekt, aminek egy részének érzem magam, így nem gondolkodom máson” – idézte őt a Motorsport. Ő tehát valószínűtlen opció a vörösök számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: