DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Évek óta nem kezdett ilyen jól a McLaren

Andreas Seidl csapatfőnök szerint a McLaren rég nem látott jó formában kezdte a téli tesztidőszakot, és már a következő adag gyakorlásra is fejlesztéseket terveznek bevetni.

A McLaren, amelynek a célja idén a konstruktőri negyedik hely megszerzése, az első barcelonai teszthéten leginkább csak a megbízhatóságra koncentrált, így semmilyen hangzatos, nagy dérrel-dúrral megfutott gyors kört nem láthattunk tőlük. Bár látványos nem volt a munkájuk, Andreas Seidl csapatfőnök ettől függetlenül több mint elégedett. 

„Őszintén szólva több okból is nagyon, nagyon boldogak vagyunk azzal, ahogy az eddigiek alakultak” - lelkendezett Seidl a Motorsport.com kérdésére válaszolva. „A megbízhatóságot tekintve például évek óta ez a legjobb kezdésünk. Rengeteg kört meg tudtunk tenni problémák nélkül. Ez a gyümölcse annak a munkának, amit minden egyes csapattag elvégzett a tél során. Nagyon boldogok vagyunk, ráadásul ki tudtunk pipálni sok-sok teendőt a listánkról, amelyeket ilyenkor meg kell csinálnunk.”

00119019_237



Bár Carlos Sainz legjobb ideje csak a tizenkettedik volt a listán, ez Seidl szerint gyakorlatilag semmit nem jelent. „Magunkra koncentráltunk, nem a köridőkre vagy ilyesmikre. Folyamatosan hozunk alkatrészeket is, amelyekkel kapcsolatban a gyár pedig folyamatosan ellenőriz. Jó látni, milyen formában vagyunk. Múlt pénteken például kipróbáltunk egy új első szárnyat, és egyelőre az autó úgy viselkedik, ahogy arra számítottunk. Jó látni ezeket az egyezéseket.”

Az első héten az autó megértése volt a cél, a következőn pedig a fejlesztésekre fognak koncentrálni. „Meg van minden tervezve, hogy hogy vetünk be új alkatrészeket, a cél pedig most már az is lesz, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudjuk kihozni az autóból, mielőtt Melbourne-be megyünk. De a teljesítményt illetően még nagyon az elején járunk. Az autó viszont úgy teljesít, ahogy arra számítottunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: