DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kezelhetőbb, jobb lett az idei Red Bull

Max Verstappen és Alex Albon szerint is sikerült kijavítaniuk a tavalyi hibákat, az autót most sokkal használhatóbbnak érzik, úgyhogy bizakodóak, bár a beállításokkal egyelőre nem foglalkoztak.

Egyelőre abszolút elégedett a 2020-as autóval a Red Bull, a technika könnyen kezelhetőnek és gyorsnak tűnik, az első teszthéten sem volt semmi különösebb probléma. A csapat véleményét osztja Alexander Albon is, aki szerint egyértelműen sikerült előrelépniük tavalyhoz képest - és ugye ő az év eleji, nehezen vezethető autóban nem is ült 2019-ben.

"Egyértelműen azt tudom mondani, hogy használhatóbb, most tényleg érezni lehet az autót" - idézi az Autosport Albon szavait. "Jobb érzés vezetni, tényleg az. Nyilván éreztük tavaly, hogy vannak még olyan pontok, ahol az autó gyengébb, de nagyon hasonló visszajelzéseink vannak Maxszal, szóval elég világos volt, hogy merre kell indulni. Már most, a legelső teszten is egyértelmű, hogy ezeken a bizonyos területeken sokkal jobbnak tűnik az autó. Előreléptünk" - tette hozzá.

rbalbo



Max Verstappen pedig ugyanúgy elégedett az autó viselkedésével. "Az autó összességében jobban egyben van, de ez is volt a cél, szóval ebben nincs semmi meglepetés. Már a tavalyi szezon végén is erre dolgoztunk és ki is próbáltunk néhány ötletet. Szóval a tél folyamán abszolút ezt céloztuk meg" - magyarázta a holland.

"Persze mindig lehet még jobb, nem? Minden területen szeretnénk javulni, de ez az egész évben igaz. Most még csak a megtett körökön volt a hangsúly, a beállításokkal még nem foglalkoztunk, majd meglátjuk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: