DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A csapattárs szerint alulértékelik Latifit, ő nem fogja

A mezőny egyetlen újonca, Nicholas Latifi sokak szerint nem a legnehezebben legyőzhető versenyzők közé tartozik, George Russell viszont tudja, nem lesz egyszerű dolga a kanadai ellen.

Miután tavaly már szerepelhetett néhány szabadedzésen, Nicholas Latifi 2020-ra versenyzői ülést kapott a Williamstől, így pedig a mezőny egyetlen újonca lesz a szezon kezdetekor. Latifi 2019-ben második lett az F2-es bajnokságban Nyck de Vries mögött, a csapattárs George Russell pedig arra számít, nehezebb ellenfelet kapott a kanadai személyében Robert Kubica után, akit könnyedén legyőzött az esetek legnagyobb részében.

„Csak annyira vagy jó, mint az utolsó versenyed, szóval tiszta lapról indít mindenki” - idézi Russellt az F1i portál. „Nicholast ráadásul rendkívül alulbecsüli mindenki, pedig egy hihetetlen felkészült versenyző, akit nagyon nehéz lesz legyőznöm csapaton belü. Folyamatosan a maximumot kell majd nyújtanom ellene.”

00220001_849



Russell szerint nem rossz Latifi ajánlólevele, amivel megérkezik. „Vezetett már Force Indiát, Williamset, Mercedest, és Renault-t is. Három vagy négy éve itt van az F1-ben és tesztel. Papíron persze újonc, de a valóságban egyáltalán nem, és nagyon nehéz lesz ellene. De várom már ezt a csatát.”

George Russell tavaly egyetlen pontot sem szerzett, a Williams egyetlen pontszerzése Robert Kubica nevéhez fűződött, hiába volt az esetek nagyobb részében jobb a lengyelnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: