DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel szerint legális a Mercedes kormánya

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka úgy gondolja, hogy ez szabályos megoldás lehet, viszont számára furcsa és nem gondolja, hogy könnyű lenne használni - nincs róla jó véleménye.

Az egész F1-es világot lázban tartja a kérdés, hogy vajon mi újság a Mercedes trükkös kormányával, de úgy tűnik, hogy a többség szerint szabályos a megoldás. Ugyan dr. Helmut Marko természetesen ennek ellenkezőjét állítja, de a másik rivális Ferrari pilótája, Sebastian Vettel szerint ez nincs így:

"A Mercedes kormánya? Igen, láttam már és az a tény, hogy használják, azt sugallja nekem, hogy ez szabályos. Valószínűleg nem olyan könnyű használni a pilótának, ahogy kívülről tűnik. Majd meglátjuk. Az egyértelmű, hogy ez most mindenkinek új" - idézi a négyszeres világbajnok szavait a FormulaPassion.it.

vet_5



A német szerint viszont nem várható, hogy a Ferrari egyhamar lekoppintsa a Mercedes megoldását. "Nem tudom, hogy mennyire könnyű lemásolni a DAS rendszert (így hívják ezt a megoldást), de nem hiszem, hogy egyszerű. Nekem elég furcsának tűnik így használni a kormányt, olyan érzés lehet, mintha lejönne. Szerintem több értelme van, ha egy pilóta fogja a kormányt" - magyarázta.

Az biztos, hogy a következő napokban boldog és boldogtalan is el fogja mondani a véleményét erről a rendkívül innovatív szerkezetről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: