DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull: A Mercedes trükkje tiltott

Dr. Helmut Marko elmondta a véleményét a nap slágerét jelentő Mercedes-kormányról is meg is indokolta a véleményét. Szerinte természetesen ez így nem jó és nem is maradhat.

A nap legnagyobb sztoriját mindenképpen a Mercedes mozgó kormánya és azzal mozgatott első tengelye jelentette, amellyel kapcsolatban mindenki rögtön azt találgatta, hogy vajon mennyire szabályos - a Mercedes szerint természetesen az, James Allison azt mondta, hogy az FIA-val is beszéltek a dologról és rendben van a szerkezet.

helmar



A riválisok persze nem akarják ezt ilyen könnyen elfogadni, a Red Bull részéről dr. Helmut Marko beszélt a dologról az Auto Motor und Sportnak. "Ha ezt aktívan változtatjuk vezetés közben, akkor a gumi aszfalttal érintkező része is változik. Ez viszont tiltott, mivel az eszköz így úgy viselkedik, mint a korábban már betiltott aktív felfüggesztés" - mondta el tömören a véleményét Marko.

"Innentől kezdve az autó hasmagassága is megváltozik, még ha csak nagyon kis mértékben is" - tette hozzá a Red Bull tanácsadója. Sokak szerint viszont nem a felfüggesztés aktív, hanem a kormányösszekötővel idézik elő a változást, ezért ez a szabálykönyv jelenlegi szó szerinti értelmezése szerint egyértelműen legális.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: