DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Ez a nap még el is ment egynek

A teszt eddigi második legjobb körét megfutva Kimi Raikkönen zárta az élen a csütörtöki napot, az Alfa Romeo versenyzője pedig rendkívül elégedetten szállt ki az autóból, még ha az meg is állt alatta.

A mezőny rangidőse kapta meg a teljes második tesztnapot, miután az Alfa Romeót Robert Kubica és Antonio Giovinazzi avatta föl az első napon, a finn pedig csütörtök délután egyből az élre is repítette az istállót.

Raikkönen 1:17,091-es ideje ugyan elmaradt Hamilton szerdai, 1:16,976-os körétől, arra mégis elegendőnek bizonyult, hogy a „rózsaszín Mercedesszel” autózó Sergio Perezt letaszítsa az élről a délután folyamán.

Raikkönen azonnal jól érezte magát az Alfában


A finn nagyon is elégedett volt az első „munkanapját” követően, de az Alfa Romeo a nap vége előtt nem sokkal bemondta az unalmast. „Ahhoz képest, hogy ez volt az első tesztnapom, még el is ment egynek.”

„A legfontosabb dolog, hogy úgy tűnik, minden rendeltetésszerűen működik, különösebb probléma nélkül. Azonnal jók voltak az érzéseim az autóban, de még nagyon az elején járunk. Hosszú út áll még előttünk, de úgy érzem, tavalyhoz képest sikerült előrébb lépnünk. Eddig jól állunk, de nem tudhatjuk, ez mire lesz elég.”

Az első teszthét a pénteki nappal zárul, melyen Antonio Giovinazzo fogja vezetni a C39-est. A felkészülés ezek után a jövő héten folytatódik, szintén szerdától péntekig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: