DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocont kikészítette a tartalékos szerep

Folyton dolgozott vagy utazott, így a szezon végére teljesen lefogyott Esteban Ocon, a Mercedes tavalyi tartalékpilótája. A Renault-hoz mégsem kimerülve érkezik, télen vért izzadva készült 2020-ra.

Egy évre a háttérbe szorult, helyzetéből azonban mindent megpróbált kihozni Esteban Ocon, a Renault új pilótája. A 23 éves francia 2018 végén kényszerült parkolópályára, miután a Renault az eredeti tervekkel ellentétben nem őt, hanem Daniel Ricciardót igazolta le, akkori csapatánál, a Force Indiánál pedig végül nem maradt számára hely. 2019-re a Mercedes karolta őt fel tartalékpilótának, ami lehetőséget adott a tanulásra és a visszatérés megalapozására. A csapat szimulátorában végzett teljes munkaidős elfoglaltság mellett rendszeresen kiutazott a versenyhétvégékre is, amivel kapcsolatban elismerte, év végére teljesen kimerítette őt.

ocon-portre-20192



„A legutóbbi szezon sokat kivett belőlem. A szimulátorban töltött idő, az utazás, a Mercedesszel való közös munka miatt [időnként] két napig nem aludtam. Őrület volt, jól kihasználtak. Az Abu Dhabiban tartott teszt után, az edzőtáborba érkezve soha nem voltam még ennyire könnyű. Gyakorlatilag tönkretett a szezon”” – árulta el a fiatal francia, aki annak ellenére vállalta a versenyekre való kiutazásokat, hogy a csapattársai figyelmeztették, kemény feladatra vállalkozik. Teljesen lefogyott, de égető vágya továbbra is hajtotta őt. A téli szünetet sem pihenéssel, hanem kőkemény felkészüléssel töltötte. Ritka levegőben edzett éjt nappallá téve.

 „Az összes szabadidőmet edzőtáborban töltöttem a Pireneusok magaslatain, de ahelyett, hogy január 5-én kezdtem volna, már ott voltam 2-án. Karácsonyra sem 23-án este, hanem 24-én utaztam vissza. Haza egész télen nem mentem, folyamatosan a gyárba jártam. A céljaimat elértem, két hónap alatt felszedtem 4,5 kilogramm izmot. Elégedett vagyok a fejlődésemmel, az alapokat sikerült lefektetni” – idézte őt a Motorsport.

Kíváncsian várjuk, milyen dinamika alakul ki közte és Daniel Ricciardo között, akinek nem lesz könnyű dolga egy ilyen elszánt csapattárssal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: