DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az utolsó fecske: Itt az Alfa Romeo C39

Azzal, hogy az Alfa Romeo reggel 8 óra után lerántotta a leplet idei Formula-1-es versenyautójáról a barcelonai bokszutcában, immár az összes csapat letudta a maga autóbemutatóját 2020-ra.

A hinwili istálló titkolózott a legtovább új modelljének idomaival kapcsolatban, mert noha egy videó pár napja már előkerült arról, ahogy Kimi Raikkönen Fioranóban bejáratja az ideiglenesen sötét festésű C39-est, a csapat még egy nappal ezelőtt is cseles Twitter-poszttal izgatta tovább a rajongókat.

Az autót háromnegyed órával az előszezoni hivatalos tesztek kezdete előtt tolták ki az Alfa Romeo szerelői az idénre átalakított, kibővített barcelonai garázsok elé, ahol Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi rántották le róla a leplet a csapatfőnök Frederic Vasseur, a tesztpilóta Robert Kubica és a fejlesztőpilótaként megtartott Tatiana Calderon vigyázó szemei előtt. Az istálló tavalyhoz képest változatlan pilótafelállással az idén már 41 életévébe lépő finnel és a mezőny egyetlen olaszával áll ki, próbálva javítani előző évi konstruktőri nyolcadik helyén.

Az Alfa Romeo megőrizte a Ferrarival való szoros partnerségét, így idén is Maranellóból kapja a motorokat, és néhány más összetevőt is, amire teret adnak a szabályok. Az autó festése nem változott jelentősen, maradt a piros-fehér egyveleg, leginkább az Orlen által elfoglalt jelentős szponzori felület a szembetűnő, amely azzal a Kubicával érkezett, aki az első tesztnap reggelén vezetni fogja az autót.

És végre a csapat is olyan videót töltött fel, amelyen már teljes valójában pompázik a C39.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: