DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nagy összegtől esik el az F1 Kína miatt

A koronavírus miatt törölték, illetve a hivatalos álláspont szerint csak elhalasztották a Kínai Nagydíjat, amely helyére Imola jelentkezett be. A hírek szerint az F1 nem jogosult a kínaiak pénzére.

Miután a kínai kormánnyal, a WHO-val és az F1-gyel egyeztettek, az FIA azt a határozatot hozta meg, hogy a koronavírus terjedése miatt áprilisban nem tartják meg a Kínai Nagydíjat, amelyet később pótolnának, azonban Chase Carey szerint ennek vajmi kevés az esélye. A verseny promótere a Juss Sports Group, amely külföldi források szerint jogosult a versenyrendezési díj visszafizetésére, amit még tavaly fizettek ki a Liberty Media részére.



Egy City A.M. nevű londoni lapban egy F1-es pénzügyekhez sokat értő újságíró, Christian Sylt azt írta, hogy abban az esetben, ha egy versenyt egy járvány kitörése miatt kell törölni a naptárból, abban az esetben a Formula-1- köteles visszafizetni az összeget.

„Ha egy esemény törlésére vis maior eset miatt kerülne sor, akkor a promóternek nem kell kifizetnie a jogdíjat a Formula-1-es versenyért” – írta Sylt.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Kínával határos Vietnámban sem feltétlenül lesz verseny, azonban maga Ross Brawn erősítette meg a napokban, hogy semmi ok nincs az aggodalomra az újonc országban, így az F1-es versenyt meg fogják tartani Vietnámban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: