DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren hisz a Renault erőforrásában

Nemcsak gyáriak, hanem a McLaren szerint is sokat fejlődött a Renault erőforrása az utóbbi időben. 2019-ben például már csak a Ferrariét érezték erősebbnek, a Hondát pedig gyengébbnek.

A Renault háza tájáról évek óta érkeznek a fejlődésükkel kapcsolatos pozitív hangvételű nyilatkozatok, amelyekkel szemben a többség azt követően vált szkeptikussá, hogy a csapat pályán mutatott teljesítménye nem akarta követni az ígéreteket. Most azonban nem a gyári istálló, hanem annak motorpartnere beszélt arról, mennyire ígéretes a Renault utóbbi időben mutatott fejlődése. 

mclarenrenault20201



„Az egyik pozitívum, hogy tavaly az adatokat, a végsebességet és hasonlókat tekintve is szemmel láthatóan fejlődött a Renault” – magyarázta James Key technikai igazgató. „Versenyképességét tekintve a Ferrari kissé távol volt, de a Mercedesszel nagyjából egy szintet képviselt, és a Honda sem volt túlzottan lemaradva. Meglátjuk, idén hogyan fognak teljesíteni, de azok az idők már elmúltak, amikor az erőforrások között ég és föld volt a különbség.”

A McLarennek ez lesz az utolsó szezonja a franciák erőforrásával, 2021-től már a Mercedes motorpartnerei lesznek. Ezzel egy ikonikus párosítás áll újra össze, hiszen a McLaren-Mercedes a kilencvenes-kétezres évek meghatározó alakulata volt. A csapat célja a konstruktőri negyedik helyezés megőrzése, majd felzárkózás az élcsapatokra. Első győzelmükre 2023-2024 környékén számítanak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: