DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff nem tett le Verstappen és Leclerc megszerzéséről

Bár Max Verstappen és Charles Leclerc is elkötelezte magát jelenlegi csapata mellett hosszabb távra, Toto Wolff mégsem tett le róluk, miután a szerződések bonyolultabbak, mint ahogy a média közli.

Bár Toto Wolff nem igazán aggódik amiatt, hogy Lewis Hamilton 2021-ben is az ő csapatában fog versenyezni, mégis a fiatalokról beszélt legújabb interjújában az Auto Motor und Sport számára.

Ugyanakkor nyilvánvalóan van már B terv az istállónál, amennyiben Hamilton mégis másképp döntene, sőt talán még Z tervvel is rendelkezik a Mercedes, s bár Verstappen 2023-ig, Leclerc pedig 2024-ig írt alá a télen a Red Bullhoz, illetve a Ferrarihoz, Wolff szerint nem lehetetlen a megszerzésük.

 



„Nagyon meglepődnék, ha mindkét fiatal pilóta ilyen hosszú időre elkötelezte volna magát jelenlegi munkaadójához mindenféle kilépési záradék nélkül. A probléma az, hogy egy szerződés sokkal összetettebb annál, mint ahogyan a média közli.”

Azt sem szabad emellett elfelejteni, hogy a Mercedesnek van egy juniorprogramja, melyből tehetséges pilóták kerültek ki, így az osztrák csapatfőnök róluk is említést tett, mint Lewis Hamilton lehetséges utódai.

„Mindaddig, amíg mi építjük meg a leggyorsabb autót, – ami persze a legfontosabb számunkra – addig én azt vallom, mi is választhatjuk meg, hogy ki fogja azt vezetni. Van néhány faital pilótánk, akik eddig jól teljesítettek. George nagyszerűen versenyzett a Williamsnél és Esteban is jó pilóta, szóval rendelkezésünkre áll egy halom fiatal is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: