DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Tízéves jubileumra készül a Mercedes

Fél évszázadnyi kihagyás után tért vissza a Formula-1-be a Mercedes gyári csapata, amely azóta a sorozat egyik legsikeresebbjévé nőtte ki magát. Toto Wolff elmondta, miért jelentős az idei évforduló.

A 2010-es Bahreini Nagydíj március 14-i dátuma egy kiemelt nap a Mercedes történetében. A német márka 55 év távollét után állt ismét rajthoz a Formula-1-ben, két Ezüst Nyíllal népesítve annak mezőnyét. 198 futammal később 93 futamgyőzelemnél, 194 dobogós helyezésnél és hat egyéni, valamint hat konstruktőri világbajnoki címnél járnak. Fennállásuk tizedik évében épp a Bahreini Nagydíj lesz a kétszázadik futamuk.

 mercedes-caspatfoto-2019



A csapatfőnök, Toto Wolff az évforduló kapcsán elárulta, számára ez a mérföldkő azt mutatja, a márka a körülmények folyamatos változása ellenére kitartó a száguldó cirkusz iránt. Elkötelezettségük pedig nemcsak a gyári csapat, hanem annak motorpartnerei, a Racing Point, a Williams, és immár a McLaren számára is örömhír.

„Csodás, hogy a csapat a tízéves évfordulóját ünnepelheti. Motorgyártóként 25 éve tértünk vissza, aztán tíz évvel ezelőtt fejest ugrottunk az F1-be. Ez a gyári csapat és az értékes motorpartnereink felé is az elkötelezettséget mutatja. Maradtunk a Formula-1 változó szabályai és a Daimler változó vezetősége ellenére is. Az elkötelezettségünk a régi. Nagyszerű egy újabb mérföldkövet ünnepelni a Mercedes gyári csapatával.”

Wolff 2009-ben került közel a Formula-1-hez, amikor részesedést vásárolt a Williams istállójában. Későb kinevezték a csapat ügyvezető igazgatójának. Erről a posztról 2013. elején a Mercedes hasonló pozíciójáért mondott le. Az istálló azóta sikert sikerre halmoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: