DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

McLaren: Mindenünk megvan, ami csak kell

Világos elképzelés, stabilitás, jövőkép, motor, pilóták, minden, amire csak szükség lehet - Andreas Seidl szerint jó irányba indultak el és innentől csak rajtuk múlik, hogy meddig jutnak el.

Jelentős átalakuláson esett és esik továbbra is át a McLaren F1-es csapata, hiszen Andreas Seidl csapatfőnök érkezésével sok minden megváltozott az istállónál. Az idei szezon hosszú idő óta először a pozitívumokról szólt, a konstruktőri negyedik helyet szerezték meg, elértek egy dobogót, közben átalakították a vezérkart és bejelentették, hogy 2021-től ismét Mercedes-motorokat fognak használni - az egyértelmű, hogy a vakvágány után ismét irányba álltak a wokingiak.

Seidl szerint viszont még közel sem fejeződött be a változás: az Autosportnak arról beszélt, hogy jelenleg a munka kellős közepén tartanak, részletes elemzést végeznek az istálló működéséről és világos tervet dolgoznak ki arra, hogy hogyan tudnak ezen javítani. "Nagyon örülök annak, hogy szabadon megvalósíthatom az elképzelésemet, hogy érvényesíthetem a vezetési stílusomat, közben pedig teljes támogatást kapok Zaktől (Brown) és a tulajdonosoktól. Azt tehetem, ami szerintem szükséges ahhoz, hogy ismét elöl legyünk a Formula-1-ben" - mondta az Autosportnak.

mcl_2



"Egyszerűen az a fontos, hogy ennyi év szenvedés után meglegyen a stabilitás és egy világos elképzelés arról, hogy hogyan akarunk valamit elérni a jövőben. Mivel most már sok sarokpont fix (például megvannak az új szabályok), tudjuk, hogy mit akarunk csinálni, tudjuk, hogy milyen lesz a motorunk 2021-től, megvannak a nagyszerű pilóták, akikre építeni akarunk" - folytatta.

"Szóval van egy világos tervünk arra, hogy hogyan akarjuk fejleszteni az infrastruktúránkat, hogy hogyan akarjuk szervezni a jövőben a csapatot, úgyhogy megvan minden, ami kell. Most már tényleg egyszerűren csak magunkra koncentrálhatunk, csak rajtunk, a csapaton múlik, hogy mi történik. Jó ilyen helyzetben lenni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: