DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sainz már a hosszabbításról tárgyal a McLarennel

Noha még a 2020-as szezon sem kezdődött el, a spanyol már most kijelentette, hogy jól érzi magát a wokingiaknál – igaz, sem ő, sem a csapat nem fogja siettetni a döntéshozatalt.

Carlos Sainz 2019-ben csatlakozott a McLarenhez, amelynek színeiben az összetett tabella előkelő hatodik helyén végzett, ráadásul Interlagosban megszerezte első Formula-1-es dobogóját is. A spanyol eredményei is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a wokingiak a negyedik helyen zárjanak a konstruktőrök között, azaz mindkét fél elégedett lehet az eddigi együttműködéssel. Sainz nem is tagadja, hogy 2021-ben is szívesen maradna jelenlegi alakulatánál, sőt már el is kezdték a tárgyalásokat ezzel kapcsolatban:

sainz-mclaren-1



„Természetesen nem titok, hogy boldog vagyok itt a McLarennél. Nyilván zajlanak a dolgok a háttérben, már megkezdtük az egyeztetéseket” – idézi a pilótát az F1i.com szakoldal. „De nem siettetünk semmit, hiszen még csak február van. Viszont nem fogom titkolni a tényt, hogy rendkívül jól érzem magam itt, nagyon hiszek ebben a projektben és abban, amerre pillanatnyilag halad.”

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl sem lát okot rá, hogy miért ne tartanák meg Sainzt 2020 után is, azt azonban ő is hangsúlyozta, hogy nem kell sietniük a jövő évi pilótáik kiválasztásával:

„Először is, mint mindig, a lehető leghamarabb szeretnénk tisztán látni. Főleg ebben a témakörben, de nem kell gyorsan döntést hoznunk vagy bejelentést tennünk. Még csak most vágunk bele 2020-ba, és elégedettek vagyunk Carlossal és Landóval, valamint azzal, amit tavaly elértek. Fontos számunkra csapatként, hogy megtegyük a következő lépést, és biztos vagyok benne, hogy erre ők is képesek lesznek a tavaly tanultak alapján, szóval nem hiszem, hogy bármi szükség lenne a változtatásra az előrehaladáshoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: