DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem reális Alonso visszatérési terve volt riválisa szerint

Hiába szeretne újra F1-es élcsapatnál versenyezni a kétszeres világbajnok, David Coulthard úgy gondolja, egyetlen istállónak sincsen szüksége rá. A skót szerint Fernando Alonso ideje már lejárt.

Fernando Alonso a legnagyobb Formula-1-es magazin hasábjain olvasható interjúban jelentette ki: készen áll arra, hogy 2021-ben visszatérjen a királykategória mezőnyébe és győzzön – már Lewis Hamilton gyenge pontjait is tanulmányozta.

Ilyen szavak láttán megdobban a spanyol rajongóinak szíve, és mindjárt a Renault-nál és a Ferrarinál szerzett nagy győzelmek elevenednek meg lelki szemeik előtt. Jogos azonban a kérdés: mégis melyik versenyképes istállónál helyezkedne el Alonso? A 13-szoros futamgyőztes, David Coulthard szerint itt véget is ér a történet.



„Tudom, hogy vissza akar jönni, de nem gondolom, hogy lenne választása. Nem hiszen, hogy a Mercedesnek szüksége lenne rá vagy akarná. Nem hiszem, hogy a Ferrarinak szüksége lenne rá vagy akarná. Nem hiszem, hogy a Red Bullnak szüksége lenne rá vagy akarná. Akkor hova menne? Vissza a McLarenhez?” – nyilatkozta a spanyol AS-nek Coulthard. Alonso januárban nagyköveti pozícióját is feladta a McLarennél, megszakítva az utolsó köteléket, ezért is tűnik valószínűtlennek az utolsó opció.

A kétszeres világbajnokkal egy mezőnyben 2001 és 2008 között versenyző Coulthard a legnagyobb elismeréssel beszél Alonso érdemeiről, a 38 éves pilóta visszatéréséhez azonban már nem fűz sok reményt:

„Számomra Alonso az egyik legtehetségesebb versenyző, aki valaha szerepelt a Formula-1-ben, olyan kvalitásokkal, mint Hamilton, Schumacher, vagy Senna. Bármit vezetett, gyors volt. De mindenkinek lejár egyszer az ideje, és talán az övé is elérkezett ehhez a pillanathoz” – zárta Coulthard.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: